Diş beyazlatma işlemine onlarca para harcamanıza gerek kalmadı! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bakım kürlerini sizler için derledik.

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Sararan dişleri evde doğal yöntemlerle beyazlatmak ve parlatmak mümkün. Tek dikkat etmeniz gereken, dişlerinizin arasında kalacak artıkların çürümelere neden olmaması için her uygulamadan sonra ağzınızı iyice çalkalamanız.

Antibakteriyel karbonatlı karışım

1 çay kaşığı karbonata aynı miktarda zeytinyağı ekleyin ve üzerine birkaç damla limon sıkın. Elde ettiğiniz karışımla dişlerinizi fırçalayın. Haftada 2 kez uygulayacağınız bu karbonatlı karışım hem dişlerinizin rengini açacak hem de ağzınızdaki bakterileri yok edecek. Bu işlem için ayrı bir diş fırçası kullanın. Yağlı kalmaması için bir süre limonlu suda bekletebilirsiniz.

Adaçayı ve tarçın

Bir çay kaşığı adaçayı ile bir çay kaşığı toz tarçına birkaç damla limon damlatın. Bir fincanda iyice karıştırdığınız malzemelerle dişlerinizi fırçalayın. Haftada 3 kez tekrarlayın.

Çilek dişleri parlatır

Orta büyüklükte bir çileği iyice ezin ve dişlerinizi fırçalayın. Bir hafta boyunca her gece yatmadan önce tekrarlayın.

Gliserin beyazlatır ve çürüklerden korur

Diş fırçanıza birkaç damla gliserin damlatmanız yeterli. Dişlerinizi beyazlatan gliserin aynı zamanda bakterileri öldürerek diş çürümelerinin de önüne geçer.

Elma, salatalık gibi lifli sebze ve meyveler

Brokoli, elma, salatalık gibi lif yönünden zengin sebzeler de dişleri beyazlatmakta etkilidir.

Ağız ve diş sağlığı için evde neler yapılabilir?

Ağız ve diş sağlığı tüm vücudun sağlıklı çalışması, organların fonksiyonlarını yerine getirebilmeleri için önemlidir. Bunun için bilinen en klasik yöntem günde en az 2 kez dişleri yumuşak uçlu bir diş fırçası ve güvenilir bir diş macunu ile fırçalamaktır. Diş fırçasının ağızdaki fonksiyonlarını artırmak için farklı başlıklar, şarjlı cihazlar bulmak mümkün. Ancak dişleri sadece fırçalayarak diş aralarına kaçan yiyecek kırıntılarının tamamını temizlemek diş aralarına ulaşmak mümkün olmayabiliyor. Bu sebeple diş hekimleri günde bir kez özellikle akşamları yatmadan önce diş aralarını fırçadan sonra bir de diş ipi ile temizlemeyi öneriyorlar. Bunun yanında ağız içini zararlı bakterilerden ve virüslerden arındırmak için üretilen ağız bakım sularının da çok faydalı olduğu biliniyor. Tüm bunlara ek olarak kesinlikle ihmal edilmemesi gereken husus; 6 ayda bir diş doktoruna gidip ağız ve diş sağlığının kontrol edilmesidir. Çoğu zaman daha ağrımaya başlamadan, fark edilir bir belirti vermeden dişler çürüyebilmekte, deforme olabilmektedir. Diş sorunlarının zamanında fark edilip tedaviye başlanması diş kayıplarını önleyecektir.