Kadınlarda saç dökülmesinin nedenlerinin neler olduğunu sizler için hazırladığımız videoda yayınladık. İşte kadınlarda görülen saç dökülmesinin nedenleri...

SAÇ DÖKÜLMESİNİN NEDENLERİ

Yıkarken, tararken ya da kendiliğinden, dinlenme fazındaki 50-100 adet saçın bir günde dökülmesi olağan kabul ediliyor. Ancak günlük dökülen miktar 100 telin üzerindeyse, saçlarınızda belirgin azalma hissediyorsanız, saç telleriniz giderek inceliyorsa, çevrenizden saçınızın azaldığına dair uyarılar alıyorsanız, doktora başvurmayı ihmal etmemeniz gerekiyor.

Dökülen miktar 100 telin altında bile olsa dökülen saçların kökünde beyaz ünlem işareti şeklindeki kılıf yoksa, kök olması gereken yerde saç kırılmış veya kopmuş gibi görünüyorsa, yine bir doktordan yardım almayı ihmal etmeyin. Çünkü saç dökülmesinin ardında demir eksikliğinden romatizmaya, tiroit hastalıklarından çinko ve biyotin eksikliğine kadar birçok sağlık sorunu yatabiliyor. Hekime geç başvurulduğunda hem altta yatan etken hastalık ise sorun daha da büyüyebiliyor, hem de saç dökülmesi kalıcı hale gelebiliyor.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Yeşim Tekin bu sevimsiz tablonun nedeni ciddi bir hastalık değilse saç dökülmesinin durdurulabildiğini, hatta bazen saçların hiç dökülmemiş kadar sağlıklı ve gür olabileceğini belirterek, önemli önerilerde bulundu.

BU ALIŞKANLIKLARINIZA DİKKAT EDİN

Sıkça yaptığımız hatalar saç dökülmesinde önemli rol oynuyor. Bu nedenle sağlıklı ve gür saçlar için alışkanlıklarımıza dikkat etmemiz şart.

Her gün değil, gün aşırı yıkayın: Saçlarınızı her gün ve fazla sıcak suyla yıkamaktan kaçının. Günaşırı ılık ve fazla basınçlı olmayan suyla, saç tipinize uygun bir şampuanla yıkayın. Her yıkamada 2 kezden fazla şampuan ya da sabun kullanmayın. Şampuanlama sırasında saç derisine hafifçe masaj uygulayın.

Sık sık şekillendirmeyin. Haftada birden fazla fön çektirmeyin ya da düzleştirici /maşayla şekillendirmeyin. Saç boyası, perma gibi yöntemlerden de olabildiğince kaçının.

Seyrek dişli tarakları tercih edin: Saçlarınızı günlük tarayın, bunu yaparken seyrek dişli tarak ya da doğal kıllar içeren fırçaları tercih edin.