2018 yılında gelin olmaya hazırlanan kızlar için makyaj trendlerini araştırdık. İşte 2018 yazına damgasını vuracak makyaj trendleri...

EVDE GELİN MAKYAJI NASIL YAPILIR?

Bütün kadınların hayali olan o gün geldi çattıysa, düğüne saatler kaldı ve makyajınız dışında başınızda bir çok iş varsa, önceliğiniz düğünün en güzel kadını olmaksa, saatler süren gelin makyajını evde kendiniz de yaparak bolca zaman kazanabilirsiniz.

Makyajınız dışında oluşan aksaklıklarla daha çok ilgilenebilmeniz için, birazda olsa stresinizi azaltmanız için sizin için evde nasıl gelin makyajı yapılır araştırdık ve bulduk...

1. Adım

Tüm suratımıza makyaj bazını uygulamakla başlayalım. Bu hem fondötenimizin daha uzun süreli kalması için bir zemin hazırlayacak hem de suratımızda ki kusurları kapatmamızda daha faydalı olacaktır. Makyaj bazımızın aydınlatıcı özelliğinin olmaması fotoğraf çekimlerinde suratımızın çok parlamaması için önemlidir. Aksi halde cildimiz olduğundan daha beyaz gözükebilir.

2. Adım

Makyaj bazımızı uyguladıktan sonra fondötenimizi sürerek devam edelim. Fondöteni ince bir tabaka halinde sürmemiz makyajımızın hem kusursuz hem de çok abartı olarak görünmemesinde yardımcı olur. Daha doğal görünümlü bir gelin makyajımızın olmasını istiyorsak makyajımızı gün ışığında yapmamız çok önemlidir, ışık yansımaları her şekilde farklı olduğundan kaynaklı fazla veya az sürdüğümüz makyaj malzemeleri bize yetersiz gelebilir. Fondötenimizi çene ve boynumuza da uygulamayı unutmayalım.

3. Adım

Ekstra olarak kapatıcı kullanma ihtiyacımız varsa, göz altlarımıza, burun çevremizdeki kızarıklıklarımıza veya herhangi bir kusurumuzu gizlemek için kapatıcı kullanalım.

4. Adım

Büyük bir pudra fırçasıyla, T bölgemize hafifçe pudra uygulayalım. Uyguladığımız pudra, makyajımızı sabitler ve cildimizi pürüzsüzleştirir.

5. Adım

Şimdi ise sıra makyajımızın en dikkat çekici noktası yani gözlerimizde. Göz kapaklarımıza bir göz bazı uygulayarak kullanacağımız farın rengini daha iyi vermesini ve daha kalıcı olmasını sağlayalım. Göz kapaklarımıza kremsi bir renk sürerek başlayalım. Ardından daha açık bir rengi, dilersek beyaz bir farı kaşımızın altına sürelim. Unutmayalım ki kaşın altına sürülen far kaşı daha yüksekte gösterir. Göz kapağımıza sürdüğümüzden daha açık tonda bir farı katlanma noktamızdan kaş kemiğine kadar dağıtalım. Son olarak koyu tonda bir göz farını katlanma noktamıza ve alt kirpiklerimizin altına uygulayalım. İyi bir şekilde dağıtılmış far gözlerinizde buğulu makyaj havası katacak ve gözlerimizi kusursuz gösterecektir.