2017 Makyaj trendleriyle beraber gelin makyajları da bu trendlere uyum sağlamaya başladı. Özellikle bol bol kontür ve aydınlatıcı içeren gelin makyajlarında uygulanan son trendleri sizler için sıraladık.

Göz Rengine Göre Makyaj Önerileri

Mavi Göz Rengine Göre Makyaj

Mavi gözlerin varsa bej ve toprak tonları gözlerini olduğundan daha iri gösterecektir. Fakat koyu gri göz makyajı yaparsan gözlerindeki buğuyla tüm davetlileri etkileyebilirsin.

Mavi gözü ortaya çıkartmak için altın tonlarda bir rengi, bronzlaştırıcı pudra ve pembe tonlarda ruj idealdir.

Göz kapağına altın tonlarda, kirpik diplerine bronz tonlarda, gözün dış kısımlarına ise kahve tonlarında ışıltılı bir göz farı uygulanırsa mavi göz rengini ortaya çıkaran bir makyaj tamamlanmış olur.

Bu göz rengindeki ünlülerin makyajlarından, buğulu göz makyajı tüyolarına kadar daha fazlasını merak ediyorsan Mavi Gözlüler için Göz Makyajı Hakkında Bilmen Gereken Her Şey yazısına göz atmanı tavsiye ederim.

Yeşil Göz Rengine Göre Makyaj

Makyaj sanatçılarına göre en sık yapılan hatalardan biri de yeşil gözlülerin mavi ve yeşil gibi göz renginin önüne geçecek tonlarda göz makyajı yapmaları. Göz renginle aynı renkte yani yeşil ve mavi far kullanmamalısın.

Bu renkler yerine mor, kahve tonları, toprak tonları, göz renginden farklı bir tonda yeşil gibi renklere yönelebilirsin.

Metalik gri, gümüş ve grinin diğer tonları yeşil gözü donuklaştırır ve mekanikleştirir. Bu yüzden gümüş tonlarından uzak durmalısın.

Kahverengi Göz Rengine Göre Makyaj

Öncelikle aynı oval yüz tipi gibi kahverengi gözün de en şanslı göz rengi olduğunun söyleyebilirim. O yüzden için rahat olsun.

En doğal göz rengi olduğu için bu gözle hemen hemen tüm tonlar uyumlu ve güzel durur. Lacivert, mor, yeşil ve açık kahve tonları en iyi sonuç veren tonlardır.

Bu göz rengini belirginleştirmek için kendi göz renginden daha koyu bir eyeliner kullanabilirsin. Kendi tonundan daha koyu bir kahve veya siyah eyeliner ve aynı tonlarda rimel gözlerini ortaya çıkartacaktır.

Kahverengi gözleri ön plana çıkartmak için sıcak tonlara yönelebilirsin. Örneğin toprak tonları, bakır ve altın tonları kahverengi gözler için ideal tonlardır. Hafif hafif ışıltılı, sedefli ve parıltılı farlar göz rengindeki sıcaklığı ortaya çıkartır.