2017 yılında ölen magazin dünyasının ünlü isimlerinin kimler olduğunu sizler için derledik... İşte onlardan birkaçı...

İBRAHİM ERKAL HAYATINI KAYBETTİ!

Haftalardır yoğun bakmda tedavisine devam edilen ve geçtiğimiz gün beyin ölümü gerçekleşen İbrahim Erkal hakkında son dakika üzücü haber geldi. İbrahim Erkal'ın tedavi gördüğü hastaneden yapılan açıklamaya göre ünlü sanatçının 22.10 itibari ile kalp atışlarının da durduğu tespit edildi. Geçtiğmiiz gün beyin ölümü gerçekleşmesi akabindeki 72 saatin çok önemli olduğunu açıklayan doktorlar, ailesinden karar vermeleri konusunda açıklama beklediği iddiaları gündeme yayılmıştı. Ailenin bunu kabul etmediği iddia edilmişti. Akşam saatlerinde Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Necdet  Sağlam, Erkal hakkında korkula o haberi verdi ve saat 22.10 itibari ile ünlü sanatçının hayatını kaybettiğini açıkladı. 

HASTANEDEN AÇIKLAMA YAPILDI

İbrahim Erkal için milyonlar bir umut iyieşeceğini beklemekteyken, geçtiğimiz gün Sağlık Bakanı Akdağ, ünlü saatçı ile alakalı açıklama yapmış ve beyin ölümünün geri dönülemez bir durum olduğunu belirtmişti. Aradan geçen saatler sonrasında kötü haber medyaya açıklandı. Ve umutlu bekleyiş de böylece sona erdi. 

İbrahim Erkal kimdir?

İbrahim Erkal, 10 Ekim 1967 tarihinde Erzurum, Narman'da Ebubekir Erkal'ın ve Hatice Hanımın oğlu olarak doğmuştur. Altı kardeşin en büyüğüdür. Babası Ziraat işçiliğinden emekli, annesi ise ev hanımıdır.
İlkokul ve ortaokulu Narman da 18 Mart İlköğretim okulunda, liseyi de Narman lisesinde okudu. İlkokuldan itibaren bağlama, mandolin ve flüt çalarak kendi kendine müzik öğrenmiştir. Liseden sonra Ankara'da solfej ve nota dersleri aldı. Bu sırada da Ankara'nın çeşitli yerlerinde sahne aldı.
İlk albümünden önce İbrahim Güzelses adıyla Erzurum Türkülerinden derlediği "Sarhoş Baki" albümünü çıkardı.

Askerliğini 1987 – 1988 yılarında İstanbul Kalender Orduevinde solist olarak yaptı. Askerlik bitiminde döndüğü Erzurum'dan 1989 yılında İstanbul'a bir pantolon bir ceket göç etti. İstanbul'da Telden Dile Müzik Merkezinde hem eğitimine devam etti; hem de Nişantaşı'nda garsonluk yaptı. 1991 yılında Piyanist ve Udi olarak sahneye çıkmaya başladı.

1992 yılında Tekirdağ'ın Kumbağ ilçesinde bir yıl garson olarak çalıştı. 1992'nin sonunda İstanbul'a dönüp Tutku albümünü "TELDEN DİLE "müzik merkezindeki öğretmen arkadaşları ile yaptı. 1993 yılı başında hayatında ilk kez Plakçılar Çarşısına elinde hazır "TUTKU" albümüyle gitti. Kimseye albümünü beğendiremedi.

Tam her şeyden vazgeçip Erzurum'a döneceği sırada albüm İskender Ulus'a rastladı. Onun sayesinde "Tutku" adlı ilk albümünü çıkardı. Albümü çıkınca garson olarak çalışmış olduğu Merhaba Restaurant'ta Udi ve solist olarak çalışmaya başladı. 1994'de ikinci albümü "SIRA BENDE - AKLIMDASIN" ı piyasaya çıkardı.